0
(0)

Harta-rezultatelor-la-BACALAUREATCred ca acest citat de la unul din cei care au dat BAC-ul acum este cel mai edificator pentru situatia din Ro. “Am fost o generatie de sacrificiu. Nu am putut copia deloc la BAC”.

Ce concluzie tragem de aici, pentru fiecare din noi?

Ca suntem idioti inocenti daca ne asteptam sa primim ceva gratuit de la altii, acum si in viitor. Fiecare este pentru el. Darwinismul dus la extrem. De multe ori, cei de generatia noastra (30+) ne uitam la tanara generatie, la cat de praf sunt marea lor majoritate si ne intrebam retoric: “Oare astia o sa ne plateasca noua pensiile?!?” Nu se mai invata, totul este superficial, cele mai mari tiraje au revistele colorate cu tzatze si swarowski. Si lucrurile nu merg foarte stralucit nici la nivel macroeconomic pentru noi ca tara sau ca lume. Modelele de succes lipsesc sau sunt gresite (asta fiind un motiv pentru care facem StartEvo). Ne uitam la tinerii din ziua de azi care sunt optimisti ca totul va fi bine DAR NU FAC NIMIC IN ACEST SENS si vedem cohorte de viitor ratati si deprimati.

Cred ca ar trebui sa fim realisti. Sa ne punem creierul la munca 2 minute si sa vedem ce optiuni avem pe termen lung. Adica mai lung decat “vom trai si vom vedea”. Si o sa vedem ca nu avem prea multe optiuni. Trebuie sa ne bazam in primul rand pe noi. Si pe urma pe relatii. Si daca nu ai relatii trebuie sa ti le faci, sa le cresti si sa le mentii. Sa ne bazam pe ceea ce stim sa facem, sa o facem cat mai bine, sa ne asiguram cat mai bine clienti.

Fiecare din noi (noi=umanitatea) suntem intr-o cursa pentru supravietuire. Suntem cateva miliarde si deja paradigmele se schimba foarte rapid. Statul nu o sa te poate ajuta prea mult. Si acum statul te ajuta foarte putin. Familia? Si ea are problemele ei. Prietenii? Prietenii sunt buni, dar au si ei limitele lor. (Vezi sa nu le spui cunostintelor ca sunt prieteni, ca sa nu ai surprize si mai mari). Si inca 2 citate apropo de prieteni: “Frate frate, dar branza e pe bani” si “La placinte inainte, la razboi inapoi”. Te poti baza pe fiecare din aceste categorii, dar pana la un punct. TU esti singura persoana pe care te poti baza. TU trebuie sa devii din ce in ce mai puternic si sa poti ajuta si tu pe altii. Pentru ca asta o sa te ajute si pe tine.

Invata sa fii indepenent, sa fii puternic. Invata sa te bazezi intai pe tine si pe urma pe altii. Devino un pitbull. Sau asteapta sa iti plateasca pensia tanarul care a zis fraza de mai sus. Bafta

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?