0
(0)

La casa de discuri Roton (Salut Dane, Salut Ionut, Salutare Raluca) am vorbit cu Alexandra Ungureanu, o artista foarte cunoscuta, care a pornit de foarte multe ori de la zero.  Fiind foarte emotiva, foarte dramatica, o fire supra sensibila, este un exemplu de succes cum un om dominat de emotii, cu caracter introvert poate avea succes intr-un domeniu extrovert prin definitie. Este o poveste despre pasi marunti, despre multe rateuri, despre revenire si crestere. Alexandra este inspirationala  prin faptul ca se lupta sa se reinventeze si sa se adapteze la realitatile care o inconjoara. Pentru ea este foarte greu. Este exemplul clar cum PASIUNEA te poate ajuta sa iti depasesti conditia. Urmareste filmul.

Alexandra Ungureanu: Am inceput sa cant de la varsta de 6 ani. Tot ce imi doream era sa cant si sa ma fac auzita.

Multe din planurile pe care mi le-am facut in camera mea de adolescenta din Onesti au devenit realitate.

La mine a functionat metoda pasilor marunti.

Functionez impreuna cu Crush de 7 ani de zile.

Imi placea foarte mult de Angela Similea. La 6 ani ascultam discurile de vinil pe un pick-up rusesc. Era centrul universului.

Ai mei au vrut sa vada daca e ceva cu copilul lor, daca pasiunea pentru muzica poate fi valorificata.

Dadeam spectacole pentru vecinii de pe scara.

Am studiat canto si un pic de pian – am luat calea festivalurilor si a concursurilor. Pentru mine cea mai inalta culme pe care puteam sa o ating era premiu la Mamaia, la Cerbul de aur si sa ajung la Televiziunea Nationala. La 12 ani am intrat la Televiziunea Nationala, la o emisiune pentru copii. Am intrat ca intr-o biserica. Am inceput sa iau premii. Am dezvoltat timiditate si emotivitate, pentru ca nu cantam pe public, ci pentru jurii – devenisem foarte tehnica.

Am dat multe rateuri. Tin minte prezenta mea la Cerbul de Aur in 2003. Am fost prima in concurs. Am dat-o in bara. Aveam responsabilitatea reprezentarii Romaniei in concurs. Atunci am dezamagit anumiti oameni.

In momentul in care pica tot esti foarte dezamagit, nu stii daca poti sa o mai iei de la zero.

Am luat-o de foarte multe ori de la zero. De aceea foarte multi oameni isi asuma descoperirea mea. De la tip top mini top pana mai tarziu.

StartEvo: Ce ai facut tu ca sa iti imbunatatesti sansele in viata?

Alexandra Ungureanu: Am pornit de la premiza ca muzica nu va fi meserie. Ca e o zona superficiala, cu tot farmecul ei. Rolul meu e sa transmit emotii. Nu mi-am propus sa castig 10,000 eur/luna sau sa castig nu stiu ce premiu. Cel mai important este sa vina cineva sa imi spuna ca “pentru mine asa suna fericirea”. Asta a fost si motivul pentru care nu m-am lasat.

Alexandra Ungureanu: Am zis ca fac muzica DUPA ce stau foarte bine cu scoala. Scoala a fost scoala, cartea a fost carte.

Am fost tot timpul premianta, bursiera, am luat BAC-ul cu 10, am intrat la 3 facultati, am facut si un master.

Alexandra Ungureanu: Este foarte bine sa stii ce vrei. Eu am descoperit asta foarte tarziu. Lucrurile bune au venit cand am fost pregatita!

Cariera mea cu Crush a demarat cand dadeam ultimele examene. Trebuie sa ai rabdare. Trebuie sa fii sigur ca este visul tau si nu al altcuiva. Al mamei, al tatalui, al unui prieten.

M-a ajutat foarte mult faptul ca am venit in Bucuresti.

Alexandra Ungureanu: Mai conteaza sa stii la rascruci de drumuri sa iei decizii. Eu cred ca datorez foarte mult acestor decizii. Multe din decizii au fost luate cu inima. Au fost momente care m-au daramat, care m-au facut sa sufar foarte tare.

StartEvo: Ce carti ai citit?

Alexandra Ungureanu: Gabriel Garcia Marquez. Un veac de singuratate. Am citit prima data in franceza (mi-am facut studiile in franceza). Am citit si Coelho, ca era la moda. Citesc acum tot felul de carti, experiente ale altora, idei, ganduri. “Regasirea de sine”, o carte data de un bun prieten, dat intr-un moment de deriva.

Alexandra Ungureanu: Sunt o fire mai dramatica, supra sensibila, uneori spre patetic, dar asta e.:)
alexandra ungureanu

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?