0
(0)

Ati auzit de expresia SCARBICI? Cred ca majoritatea dintre noi am si trecut prin ea la un moment dat in viata. Statistic vorbind, 85% din noi inca se gasesc in acea zona.

Scarbiciul este o zona trista. Putin penibila chiar. Daca tu nu esti foarte fericit de ceea ce faci, calitatea vietii tale este scazuta, deabia astepti sa pleci de la munca acasa, cand vine ziua de luni te deprimi, etc. Scarbiciul scade si durata vietii.

Dar, daca e asa de nasol, de ce miliarde de oameni se incoloneaza zilnic catre SCARBICI?

Din mai multe motive:

1. din inertie. “Daca tot am facut-o atata timp, nu o sa mor acum. Mai ales ca acum stiu cum merg lucrurile”

2. din lipsa de optiuni percepute. “Nu am ce sa fac. Am facturi de platit. Am copii de crescut. Cineva trebuie sa o faca si pe asta.”

3. din lene. “Mai stau putin, ca nu am chef acum”

4. din dorinta de acumulare. “Mai indur putin, dar o sa fie bine. Trebuie sa imi trec in CV asta…”

5. din frica de a iesi din zona de confort: ” E nasol ce fac acum, dar e criza, ce sa fac altceva? Aici cel putin castig o paine. Daca sar din lac in put?”

6. din sperante mai mult sau mai putin desarte: “O sa fie bine. Sigur o sa avansez. Sigur o sa …..”

Daca ai un scarbici si suferi, dar esti multumit de status quo-ul tau, atunci bravo. Poate esti putin masochist, poate te-ai obisnuit cu asta, poate ai rezistenta la durere mare. Mergi in continuare asa. In societate avem nevoie de cineva care sa sape santuri, sa vidanjeze, si sa mute hartii din stanga in dreapta. Si daca respectivii sunt fericiti ca fac asta, atunci este perfect.

Daca esti frustrat ca vrei mai mult si idea de “Scarbici” este de nesuportat, fa ceva in aceasta directie. Nu o mai lalai. Pentru ca tine de tine sa iti faci viata mai frumoasa. 🙂 E o viata atat de scurta…

Scarbiciul este strans legat de calitatile personale. Si de ceea ce ne face placere sa facem. Si daca eu incerc sa scot bani dintr-o activitate in care nu imi valorific punctele forte, nu o sa fiu niciodata foarte bun. In plus, o sa am tot timpul regrete. Concentrati-va pe calitatile voastre. INTOTDEAUNA exista solutii. Dar trebuie sa le cauti cu indarjire, altfel sansele sunt mici sa se intample ceva pozitiv.

Minimizeaza regretele. 🙂 Nu te da batut! O sa fie bine DACA te zbati! Bafta

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?