0
(0)

Traim intr-o lume a comparatiilor. Cine o are (la evolutie personala ma refer!) mai buna, mai stralucitoare, mai banoasa, mai devreme acasa… Cine e mai smecher sau mai putin smecher. Cine are salariu mai mare ca mine. Ce masina conduce celalalt. Ce marca de capra are vecinul. La ce scoala se duce, ce haine poarta, ce gagica…

Totul se compara!

In functie de rezultatele comparatiei si de importanta pe care o dam acelor aspecte comparate, generam niste concluzii si niste frustrari care reprezinta sursa motivatiei actiunilor noastre viitoare.

“Aaaah, eu castig mai putin decat Vasilica. Ia sa vad cum fac sa cresc”. Evident, sursa evolutiei dezvoltarii personale este constientizarea obiectivului pe care vrei sa il atingi. Dupa cum stiti, majoritatea, cand vad rezultatele comparatiei, au atitudinea logica a minimizarii efortului. Decat sa depun efort si riscuri sa il depasesc pe Vasilica, mai bine il dau jos. Ori in realitate, ori ii gasesc eu niste argumente care sa il scada in ochii mei (“Sigur a furat. Sau a avut pile. Sau a beneficiat de noroc in viata. Sau…”) E mult mai simplu sa iti scazi pe ceilalti la nivelul tau decat sa iti cresti tu nivelul.:)

Directioneaza-ti frustrarile in directii constructive. Alimenteaza-ti pasiunile. Foloseste-te de ele sa cresti.

Si ca sa incheiem intr-o nota de romanism: Foloseste-ti frustrarile. Creste personal! Frustreaza-i pe altii cu proaspatul tau succes. 🙂 Si astfel frustrarea personala ne va face pe toti mai competitivi si mai evoluati :). Frustrati si castigati!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?