0
(0)

Gabriel Biris (Biris&Goran) este cel mai tare avocat pe taxe (si nu numai) din Romania. Probabil ca il cunoasteti de la TV, ca apare destul de des si spune cu argumente foarte solide de ce guvernul nu face foarte bine ceea ce face cu sistemul de impozite si taxe. Noi suntem onorati sa il cunoastem de ani buni pe Gabi, cand la un moment dat am facut o asociatie impotriva aberatiilor din societate :).  Suntem idealisti, ce sa ne faci 🙂

Intrucat e un om super-ok si stiam ca a muncit enorm ca sa ajunga unde este acum, l-am pus in fata camerei de filmat si vedeti ce a iesit 🙂

Sfatul lui de 1 minut:

Si filmuletul de 20 minute, cu povestea lui (inclusiv cum a repetat anul 3 la Poli ;P)

StartEvo: Cum ai ajuns aici? Cat de greu ti-a fost? Cum te-ai descurcat?

Gabi Biris: Cum am ajuns aici. A fost un cumuli de sanse, multa munca si fructificarea sanselor.

M-am nascut in sudul Targu-Jiului. M-am jucat in tarana cu prienteni care acum au copii de liceu.

Am avut dascali foarte buni din scoala.

Am facut liceul Tudor Vladimireascu (Tg Jiu).

Am avut tot timpul o aplecare spre partea reala, fata de cea umana. Am participat la olimpiade de matematica, fizica, chimie.

La sfarsitul liceului a trebuit sa hotarasc la ce facultate ma duc. Aceea a fost o decizie gresita din viata mea. Un copil olimpic la matematica si la fizica, cu un pic de aroganta in mine. Am dat admitere la electronica si telecomunicatii. Am facut armata si m-am intors la facultate. SI mi-am dat seama ca NU IMI PLACE. 🙂

In anul 2 de facultate m-am gandit sa imi schimb meseria. Mi s-a sugerat sa spun ca nu sunt student daca vroiam sa ma inscriu la Relatii Economice Internationale. Am repetat anul 3 de electronica.

M-am implicat si in viata cetatii. Din 93-95 am fost sef de camin: alegeri, campanie electorala, organizat balul bobocilor. Am invatat sa relationez cu oamenii. Am invatat despre viata.

Gabriel Biris: Inainte sa termin electronica, un prieten care lucra la Coopers & Lybrand m-a intrebat daca vreau sa lucrez cu ziua, sa fac vama pentru unul din clientii lor. Era 10 dolari pe zi. De 3x salariul mamei mele, care era profesor gradul 1.

Mi-am facut treaba foarte bine. Mi-au oferit un job full-time. Cu un salariu de 3x mai mare decat salariul mediu de atunci.

Gabriel Biris: My turning poing: In 95, cand in loc sa incep ingineria am inceput sa ingineresc taxele 🙂

Atitudinea mea critica mi-a crescut vizibilitatea.

M-am angajat la Haarmann & Hemmelrath.

Mi-am luat licenta de la drept in 2000 si am intrat in barou tot in 2000.

Eram senior manager la o firma importanta (HH). La mijlocul lui 2002 am fost facut partener in Germania. La vremea aia nu erau multi romani parteneri in firme multinationale.

Dupa 6 ani am plecat de la HH. Perioada respectiva era mult mai grea economic decat cea de acum. In 2000 a fost primul an in care s-au vandut mai mult de 10,000 de autoturisme.Spre comparatie, in 2008 s-au vandut 260,000 autoturisme.

In 2006, impreuna cu 3 prieteni si colegi am hotarat sa ne infiintam propriul birou. Am aranjat totul ca pentru o firma de succes.

Lucrurile au evoluat din fericire bine. In 2007 am intrat in primele 10 firme de avocatura romanesti dpdv al cifrei de afaceri.

In 2007 si 2008 majoritatea veniturilor noastre erau legate de imobiliare si am fost loviti. Dar am gasit solutii. Avem platforma Venture Connect, prin care dorim sa educam start-up-urile sa isi protejeze proprietatea intelectuala.

Un proiect de succes este TJobs, care a atras 0.5MM euro prin platforma noastra.

Gabriel Biris: Totul este sa iti reglezi asteptarile la un nivel pe care poti sa performezi, ca altfel innebunesti cu capul.

Perioadele mai grele ar trebui sa scoata tot ce e mai bun in oameni, pentru a performa, pentru a gasi noi oportunitati.

Gabriel Biris

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?